دوشنبه, ژوئن 9, 2025
  • ورود کاربر
  • صفحه اصلی / آموزش باریستا
  • آموزش باریستا
    آموزش لاته آرت

    آموزش لاته آرت تصویری / اشتباهات رایج در لاته آرت

    آموزش باریستا گام به گام تصویری

    آموزش گام به گام باریستا با عکس و مثال

    آموزش باریستا در خانه با تجهیزات ساده

    آموزش باریستا در خانه با تجهیزات ساده

    خرید کتاب آموزش باریستا تصویری

    خرید کتاب آموزش باریستا تصویری / دانلودی / تخفیف ویژه

    بهترین آموزش باریستا برای شروع کار

    بهترین آموزش باریستا برای شروع کار / ورود به بازار کار

    دانلود کتاب آموزش باریستا حرفه‌ای

    دانلود کتاب آموزش باریستا حرفه‌ای / تخفیف ویژه

  • آموزش بارتندر
    لیوان شناسی بار سرد

    لیوان شناسی بار سرد / کاملترین لیست لیوان / آموزش بارتندر

    بار استیشن

    بار استیشن چیست؟راهنمای کامل و چیدمان / کتاب آموزش بار

    ابزار و واحد اندازه گیری استاندارد بارتندر

    واحد اندازه‌گیری در بار سرد / کتاب آموزش بارتندری

    ابزار بار سرد بارتندر

    معرفی کامل ابزار های بار سرد کافی شاپ / کتاب بارتندری

    موکتل ماکتیل یا موکتیل

    همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل / کتاب آموزش بارتندری

    آموزش بار سرد حرفه ای

    آموزش تصویری بار سرد / دانلود ایبوک آموزشی بار سرد

  • آموزش کافی شاپ
    کتاب راه‌اندازی کافی‌شاپ از صفر تا صد

    کتاب راه‌اندازی کافی‌شاپ از صفر تا صد

    راه اندازی کافی شاپ

    راهنمای کامل راه اندازی کافی شاپ از صفر تا صد/ جامع

    آموزش کافی شاپ و باریستا تهران

    آموزش کافی شاپ و باریستا در تهران/ دانلود آموزش باریستا

    نوشیدنی های کافی شاپ

    محبوب ترین نوشیدنی های کافی شاپ را بشناسید

    راه اندازی کافه بیرون بر

    مراحل راه‌ اندازی کافه بیرون‌ بر/مزایا و معایب/هزینه ها

    کافه سیار

    درآمد 100 میلیونی با راه اندازی کافه سیار !!! صفر تا صد

    برچسب های در جریان (Trending)

  • درباره ی ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی / آموزش باریستا
  • آموزش باریستا
    آموزش لاته آرت

    آموزش لاته آرت تصویری / اشتباهات رایج در لاته آرت

    آموزش باریستا گام به گام تصویری

    آموزش گام به گام باریستا با عکس و مثال

    آموزش باریستا در خانه با تجهیزات ساده

    آموزش باریستا در خانه با تجهیزات ساده

    خرید کتاب آموزش باریستا تصویری

    خرید کتاب آموزش باریستا تصویری / دانلودی / تخفیف ویژه

    بهترین آموزش باریستا برای شروع کار

    بهترین آموزش باریستا برای شروع کار / ورود به بازار کار

    دانلود کتاب آموزش باریستا حرفه‌ای

    دانلود کتاب آموزش باریستا حرفه‌ای / تخفیف ویژه

  • آموزش بارتندر
    لیوان شناسی بار سرد

    لیوان شناسی بار سرد / کاملترین لیست لیوان / آموزش بارتندر

    بار استیشن

    بار استیشن چیست؟راهنمای کامل و چیدمان / کتاب آموزش بار

    ابزار و واحد اندازه گیری استاندارد بارتندر

    واحد اندازه‌گیری در بار سرد / کتاب آموزش بارتندری

    ابزار بار سرد بارتندر

    معرفی کامل ابزار های بار سرد کافی شاپ / کتاب بارتندری

    موکتل ماکتیل یا موکتیل

    همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل / کتاب آموزش بارتندری

    آموزش بار سرد حرفه ای

    آموزش تصویری بار سرد / دانلود ایبوک آموزشی بار سرد

  • آموزش کافی شاپ
    کتاب راه‌اندازی کافی‌شاپ از صفر تا صد

    کتاب راه‌اندازی کافی‌شاپ از صفر تا صد

    راه اندازی کافی شاپ

    راهنمای کامل راه اندازی کافی شاپ از صفر تا صد/ جامع

    آموزش کافی شاپ و باریستا تهران

    آموزش کافی شاپ و باریستا در تهران/ دانلود آموزش باریستا

    نوشیدنی های کافی شاپ

    محبوب ترین نوشیدنی های کافی شاپ را بشناسید

    راه اندازی کافه بیرون بر

    مراحل راه‌ اندازی کافه بیرون‌ بر/مزایا و معایب/هزینه ها

    کافه سیار

    درآمد 100 میلیونی با راه اندازی کافه سیار !!! صفر تا صد

    برچسب های در جریان (Trending)

  • درباره ی ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل / کتاب آموزش بارتندری

mojtaba توسط mojtaba
ژوئن 4, 2025
Reading Time: 2 mins read
0 0
خانه آموزش بارتندر

همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل

در این مقاله با انواع موکتل آشنا می‌شویم ، روش تهیه آن‌ها را گام‌به‌گام بررسی می‌کنیم و در پایان با معرفی کتاب آموزش بارتندری ، مسیر تبدیل‌شدن به یک بارتندر حرفه‌ای را آغاز خواهیم کرد .

همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل

محتوا پنهان
1 همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل
2 موکتیل ، ماکتیل یا موکتل کدام درست است ؟
3 موکتل چیست ؟ تعریف ساده و حرفه ای
4 طرز تهیه نوشیدنی موکتل در خانه
5 انواع موکتل حرفه ای کافی شاپ با متد های مختلف
6 یادگیری حرفه‌ای ساخت موکتل در کتاب آموزشی راهنمای باریستا

موکتیل ، ماکتیل یا موکتل کدام درست است ؟

درست ترین و رایج ترین شکل این واژه در فارسی موکتل است 

این واژه از انگلیسی mocktail گرفته شده که ترکیبی از دو واژه ی mock ( به معنای تقلیدی یا غیر واقعی ) و cocktail ( به معنای نوشیدنی با الکل ) است . بنابراین mocktail  به معنی ( کوکتل بدون الکل ) است .

املای درست به فارسی :

موکتل ( رایج ترین و صحیح تر بر اساس تلفظ انگلیسی )

ماکتیل ( تلفظ نادرست )

موکتیل ( ممکن است با ” ی” اضافی تلفظ شود که اشتباه است

تلفظ :

تلفظ صحیح این واژه در انگلیسی تقریبا “ماک تیل ” است ، اما در فارسی به دلیل تطابق بیشتر با آوا و ساختار فارسی ” موکتل ” جاافتاده و پذیرفته شده است .

موکتل چیست ؟ تعریف ساده و حرفه ای

به نوشیدنی بدون الکل که حداقل از دو جزء تشکیل شده باشد ، این نوشیدنی ها معمولا ترکیبی از میوه ها ، آب میوه ها ، سیروپ ( طعم دهنده ) ، آب گاز دار ، ادویه جات یا گیاهان معطر هستند . 

تفاوت کوکتل و موکتل :

کوکتل نوشیدنی با الکل و موکتل نوشیدنی بدون الکل است .

طرز تهیه نوشیدنی موکتل در خانه

اگه مهمان داری و میخوای یه نوشیدنی حرفه ای ساده اما با ظاهر زیبا به سبک کافی شاپی جلوش بزاری فقط کافیه آبلیمو تازه ، آب آناناس و یه سیروپ بلو کاراسائو داشته باشی .

( طرز تهیه برای 1 نفر )

  1. آب آناناس پاکتی سن ییچ : 1/2لیوان ( 150 سی سی )
  2. آب‌لیمو تازه : 1 قاشق غذاخوری ( 20 سی سی )
  3. سیروپ بلو کاراسائو : 2 قاشق غذاخوری ( 30 سی سی )
  4. یخ : به مقدار لازم ( 2/3 لیوان )
  5. برش لیمو یا آناناس برای تزیین

طرز تهیه :

  • لیوان سرو را با یخ پر کن ( یخ‌ها باعث ایجاد لایه‌بندی بهتر می‌شن ) .
  • آب آناناس را به آرامی داخل لیوان بریز .
  • آب‌لیمو را اضافه کن و کمی با آب آناناس مخلوط کن .
  • حالا سیروپ بلو کاراسائو را به آرامی روی نوشیدنی بریز تا به ته لیوان بره و یک لایه آبی زیبا در پایین لیوان تشکیل بده .
  • برای تزیین از برش آناناس، لیمو یا برگ نعناع استفاده کن .
مطالب پیشنهادی  بار استیشن چیست؟راهنمای کامل و چیدمان / کتاب آموزش بار

طرز تهیه موکتل در خانه

 

 انواع موکتل حرفه ای کافی شاپ با متد های مختلف

در کافی‌شاپ ، باید فراتر از ترکیب ساده طعم‌ها بروید . استفاده از ابزارهایی مثل شیکر ، بار اسپون ، جیگر و تزئین حرفه‌ای با گارنیش میوه ، نوشیدنی شما را به سطح بارتندری حرفه‌ای نزدیک می‌کند . در این قسمت سه نوشیدنی با سه متد رایج در کافه و کافی شاپ را بررسی میکنیم .

1 . موکتل با متد شیک کردن ( Shaken ) :

متد شیک کردن ( Shaking ) در بارتندینگ یعنی ترکیب کردن مواد نوشیدنی درون شِیکِر با تکان دادن . این روش برای نوشیدنی‌هایی استفاده می‌شه که داخلشون آب‌ میوه ، سفیده تخم‌مرغ ، سیروپ ، خامه یا هر ترکیب دیگه ای وجود داره و نیاز به رقیق سازی ، هوادهی ، ترکیب و یکدست شدن بافت و غلظت نوشیدنی داره .

موکتل با متد شک

 رسپی موکتل Blue cinnamon

نصف شاخه رزماری

سیروپ دارچین 10 ml

سیروپ بلو کاراسائو 10 ml

نعنا 5 برگ تازه

آبمیوه لیموناد 120 ml

آب آلوورا 30 ml

ترکیبات را درون شیکر بریزید و بعد از شیک کردن با استفاده از استرینر ( صافی ) درون لیوانی بریزید که از قبل 2/3 آن با یخ پر شده است .

2 . موکتل با متد مادل کردن ( muddled )

متد مادل کردن در بارتندینگ یعنی کوبیدن یا له‌کردن ملایم برخی میوه ها و سبزیجات با ابزار مخصوصی به نام مادلر ، برای آزاد کردن عطر ، طعم و عصاره‌ی آن‌ها .

موکتل با متد مادل کردن

رسپی موکتل Purple Roar

10 عدد شاتوت

لیمو 3 wedge slice0

سیروپ رام 30 ml

نعنا 10 برگ

شاتوت و لیمو را درون لیوان بریزید و با مادلر آن را مادل کنید . سیروپ رام را اضافه کنید و مابقی لیوان را با یخ کراش پر کنید ، سپس آب سودا لیمویی را اضافه کنید .

موکتل با متد لیر ( layere )

متد لِیر ( Layer ) در بارتندینگ به تکنیکی گفته می‌شه که در آن نوشیدنی‌ها با چگالی‌های متفاوت به‌آرامی روی هم ریخته می‌شن تا لایه‌های جداگانه و مشخصی ایجاد کنن .

 

موکتل با متد لیر بارتندر

رسپی موکتل لیر ( layer )

سیروپ کرنبری 30 ml

آب لیمو 20 ml

آبمیوه هلو 90 ml

سودا بلوبری top

مطالب پیشنهادی  واحد اندازه‌گیری در بار سرد / کتاب آموزش بارتندری

سیروپ کرن بری و آب لیمو را درون لیوان بریزید ، 2/3 لیوان را از یخ پر کنید سپس آب هلو را به آرامی روی یخ بریزید و در نهایت سودا بلوبری را به آرامی اضاف کنید .

یادگیری حرفه‌ای ساخت موکتل در کتاب آموزشی راهنمای باریستا

اگر میخوای مثل یک بارتندر حرفه ای موکتل خلق کنی ، کافیه همین الان کتاب راهنمای باریستا رو دانلود کنی .

آموزش بارتندر

دانلود فوری

بخشی از سرفصل های کتاب فصل آموزش بارتندر

 


آموزش بارتندر

میکسولوژی

ابزار شناسی بار سرد 

معرفی لیوان ها و تاثیر آن ها بر نوشیدنی

متد های سرو نوشیدنی 

انواع نوشیدنی های ترکیبی

صفر تا صد گارنیش نوشیدنی 

سنسوری زبان و طعم شناسی

تاثیر دما در طعم نوشیدنی 

بالانس حرفه ای طعم ها 

اسید شناسی 

ساختار و اناتومی ماکتیل

انواع سیروپ و ساخت سیروپ

چارت و رسپی نویسی استاندارد 

. . .

سوالات متداول

1 . بهترین رسپی موکتل برای منوی تابستانی چیه ؟

برای منوی تابستانی ،  موکتل باید خنک ، باطراوت ، رنگی ، و سبک باشه :

موکتل استوایی تابستانی ( Tropical Splash )

  • آب آناناس : 40 ml
  • آب انبه : 30 ml
  • آب پرتقال  : 30 ml
  • سیروپ نارگیل : 10 ml

تمام ترکیبات را درون شیکر بریزید ، شیک کنید و سپس سرو کنید .

2 . برای تهیه ی یک موکتل حرفه ای چه ابزار هایی نیاز داریم ؟

شیکر ، مادلر ، بار اسپون ، استرینر ( صافی ) ، جیگر ، میکسینگ گلس ، چاقو و تخته کار .

3 . چطوری یه موکتل لاکچری و بدون الکل برای مهمانان خود سرو کنم ؟ 

 موکتل  ( Ruby Dawn )

  • آب انار  :  ml 40
  • آب پرتقال خونی یا پرتقال تازه  : ml 30
  • سیروپ رز : ml 10
  • سودا لیمویی ( اختیاری برای گازدار شدن )

ترکیبات را درون شیکر بریزید ، شیک کنید سپس درون لیوان بریزید و اگر خواستید نوشیدنی را گاز دار کنید در آخر تقریبا یک سوم لیوان را سودا لیمویی اضاف کنید .

4 . چطور یه موکتل رژیمی ، بدون شکر ، سالم و با طراوت بزنم ؟

 موکتل توت‌فرنگی لیمو ( Fit Berry Splash )

  • توت‌فرنگی تازه : 5 عدد
  • آب لیمو تازه : ml 25
  • آب سرد تسویه  : به مقدار لازم
  • چند برگ نعناع

توت فرنگی و نعنا را داخل شیکر بریزید و مادل کنید تا عصاره و رایحه ی آن آزاد شود . سپس آب لیمو و آب تسویه  را اضاف کنید ، شیک کنید و از صافی عبور دهید و درون لیوان بریزید .

 

پست قبلی

آموزش تصویری بار سرد / دانلود ایبوک آموزشی بار سرد

پست بعدی

معرفی کامل ابزار های بار سرد کافی شاپ / کتاب بارتندری

پست بعدی
ابزار بار سرد بارتندر

معرفی کامل ابزار های بار سرد کافی شاپ / کتاب بارتندری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها

  • آموزش بارتندر
  • آموزش باریستا
  • آموزش کافی شاپ
  • دسته‌بندی نشده

لیوان شناسی بار سرد / کاملترین لیست لیوان / آموزش بارتندر

بار استیشن چیست؟راهنمای کامل و چیدمان / کتاب آموزش بار

واحد اندازه‌گیری در بار سرد / کتاب آموزش بارتندری

معرفی کامل ابزار های بار سرد کافی شاپ / کتاب بارتندری

همه چیز درباره ی موکتل یا ماکتیل / کتاب آموزش بارتندری

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • پرداخت
  • تماس با ما
  • حساب کاربری من
  • درباره ی ما
  • سبد خرید
  • صفحه اصلی / آموزش باریستا
  • فروشگاه

قالب خبری جی‌نیوز بومی سازی شده توسط ابزار وردپرس. تمام حقوق محفوظ است © 2019 .