واحد اندازهگیری در بار سرد چیست؟ | راهنمای کامل برای بارتندرها
در دنیای بارتندری ، دقت در ترکیب نوشیدنیها یکی از مهمترین اصول حرفهای است . برای اینکه نوشیدنیها طعمی متعادل ، باکیفیت و یکنواخت داشته باشند ، استفاده از واحدهای اندازهگیری دقیق در تهیه آنها ضروری است . در این مقاله به بررسی انواع واحد اندازهگیری در بار سرد میپردازیم و در آخر کتاب آموزش بارتندینگ را معرفی میکنیم .
چرا اندازهگیری دقیق در بار سرد مهم است ؟
- طعم نوشیدنی همیشه یکسان بماند .
- مصرف مواد اولیه کنترل شود و هزینهها کاهش یابد .
- مشتریان از کیفیت یکنواخت نوشیدنیها رضایت داشته باشند .
- امکان آموزش و تکرار رسپی راحتتر شود .
مهمترین واحدهای اندازهگیری در بار سرد
1 . میلیلیتر ( ml )
در اکثر رسپیهای بینالمللی ، میلیلیتر رایجترین واحد برای اندازهگیری مایعات است .
2 . سانتی لیتر ( cl )
در بسیاری از کشورهای اروپایی در رسپیهای نوشیدنی از سانتی لیتر استفاده میشود .
1 سانتی لیتر ( cl ) برابر است با 10 میلی لیتر ( ml )
3 . اونس مایع ( fluid ounce یا oz )
در کشورهای انگلیسیزبان ، بهخصوص آمریکا ، « اونس مایع » رایج است :
1 اونس ( oz ) = تقریباً 30 میلی لیتر ( ml )
4 . دش و دراپ ( Dash و Drop )
برای افزودن مقدار بسیار کم از طعمدهندههای قوی مانند اسانسها یا بیترها ( bitters ) .
Dash : تقریباً 0.9 تا 1 میلیلیتر ( چند قطره )
Drop : تقریباً 0.05 تا 0.1 میلیلیتر ( یک قطره )
5 . پاشیدن یا ریزش کم ( Splash )
مقدار: حدود 3 تا 6 میلیلیتر ( بسته به بارتندر )
کاربرد : برای افزودن مقدار کم از مایعاتی مثل سودا ، شیر ، یا عرقیجات سبک به نوشیدنی .
ابزار : مستقیماً از بطری یا شیکر ریخته میشود ؛ نیازی به ابزار دقیق نیست .
ابزارهای اندازهگیری در بار سرد
جیگر ( Jigger )
رایجترین ابزار اندازهگیری مایعات در بار سرد ، جیگر (Jigger) است که معمولاً دارای دو سر با اندازههای مختلف است .
جیگر کوچک معمولاً دارای دو سر با ظرفیتهای ۱۵ و ۳۰ میلیلیتر است ، در حالی که جیگر بزرگ تر دو سر ۳۰ و ۶۰ میلیلیتری دارد .
بار اسپون ( Bar Spoon )
قاشق مخصوص بارتندر با دسته بلند . یک بار اسپون معادل حدود 5 ml است و بیشتر برای ترکیب مواد یا افزودن مقادیر کم استفاده میشود . و با نماد ( tsp ) نشان داده میشود . بنابراین 1 ( tsp ) برابر است با 5 ml .
قطرهچکان ( Dropper )
برای کنترل دقیقتر قطرات مایعات غلیظ یا قوی مثل اسانسها و تلخکنندهها ( bitters ) به کار میرود .
معرفی کتاب راهنمای باریستا
اگر به دنیای بارتندری علاقهمند هستید و میخواهید صفر تا صد بار سرد را بهصورت حرفهای یاد بگیرید ، همین حالا با دانلود کتاب راهنمای باریستا ، آموزش را شروع کنید .
در این کتاب علاوهبر آموزش کامل بار سرد ، با مباحث بار گرم و نکات کلیدی برای راهاندازی کافیشاپ نیز آشنا خواهید شد .
دانلود فوری
بخشی از سرفصل های کتاب ( بخش آموزش بار سرد )
میکسولوژی
ابزار شناسی بار سرد
معرفی لیوان ها و تاثیر آن ها بر نوشیدنی
متد های سرو نوشیدنی
انواع نوشیدنی های ترکیبی
صفر تا صد گارنیش نوشیدنی
سنسوری زبان و طعم شناسی
تاثیر دما در طعم نوشیدنی
بالانس حرفه ای طعم ها
اسید شناسی
ساختار و آناتومی ماکتیل
انواع سیروپ و ساخت سیروپ
چارت و رسپی نویسی استاندارد
. . .
مزیت های دانلود کتاب راهنمای باریستا
1 . آموزش گامبهگام و ساختارمند
با دانلود این کتاب ، خواننده بهصورت مرحلهبهمرحله با تمامی ابزارهای بار سرد ، کاربرد هرکدام ، نحوه استفاده صحیح و نکات حرفهای آشنا میشود ؛ بدون نیاز به تجربه قبلی .
2 . صرفهجویی در هزینه آموزش حضوری
بهجای پرداخت هزینههای بالا برای کلاسهای حضوری ، میتوانید با هزینهای ناچیز ، دقیقاً همان اطلاعات کاربردی را به صورت خودآموز در کتاب یاد بگیرید .
3 . همراه داشتن مرجع کامل همیشه و همهجا
کتاب دیجیتال را میتوان روی موبایل یا تبلت همیشه در دسترس داشت . هر وقت نیاز به مرور ابزار یا تکنیک خاصی بود ، فقط با یک کلیک در دسترس خواهد بود .